Enegiecoach Gemeente Alphen aan den Rijn.png

Gratis energieadvies voor woningeigenaren


Huiseigenaren in de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen gratis gebruik maken van een energiecoach die hen ondersteunt bij het verduurzamen van hun woning. Als zij nu een energieadvies aanvragen, ontvangen ze ook nog een energiebesparend cadeau (zoals radiatorfolie, een douchecoach of een brievenbusborstel).

Energiecoöperatie Energiek Alphen heeft hiervoor in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn dertig energiecoaches opgeleid. Via de website www.energiekalphen.nl is het mogelijk om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Meer comfort én een lagere energierekening

Slimme energiebesparing kan woningeigenaren veel opleveren. Bij de één is het de deur die net iets teveel tocht doorlaat. Bij de ander lekt de muur veel warmte. Het zijn problemen waar inwoners zelf misschien niet iedere dag bij stilstaan. Toch zijn ze vaak makkelijk op te lossen, met de juiste kennis in huis. Energiebesparende maatregelen leveren meer comfort op in een woning én een lagere energierekening. Bovendien dragen huiseigenaren zo ook nog hun steentje bij aan een beter milieu.

Hoe werkt het?

Als inwoners een energieadvies aanvragen, neemt een energiecoach contact met ze op om een afspraak te maken bij hen thuis. Na het bezoek brengt de energiecoach de besparingsmogelijkheden in kaart. Ook hulp bij de aanvraag van offertes of subsidie behoort tot de mogelijkheden.
Reacties