Schaduw van een fiets op asfalt

Gratis fietsverlichting laten controleren


Op zaterdag 2 november 2019 wordt weer de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen dan gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren. 

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op de fiets het doet. Daarom organiseert de Fietsersbond ook dit najaar weer, samen met VVN, de rijwielhandelaren en Gemeente Alphen aan den Rijn, een fietsverlichtingsactie.

Voor de 25ste keer

Bij de deelnemende rijwielhandelaren en de stand van de Fietsersbond, kan men op zaterdag 2 november de fietsverlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon. Het is inmiddels de 25e keer is dat deze actie plaatsvindt, daarom krijgt elke 25e klant bij deze stand een speciale attentie. Ook is het mogelijk om bij de stand je postcode in de fiets te laten graveren.

Met verlichting fietsen is goed voor de veiligheid. Daarbij kunt u voor fietsen in het donker zonder verlichting een boete van €55 krijgen. Is uw fietsverlichting al in orde? Check dan nog extra of deze zodanig schuin naar voren staat afgesteld, dat een tegenligger niet verblind wordt.

Let op: In verband met werkzaamheden staat de stand van de Fietsersbond dit jaar op de hoek Aarkade – De Vest (Alphen aan den Rijn), aan de rand van de zaterdagmarkt.

Actieweek

Van 4 tot en met 9 november 2019 kunt u bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven tijdens de actieweek 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

Op zaterdag 9 november 9.30 vanaf 14:00 uur staat de Fietsersbond met een stand bij voetbalvereniging Floreant in Boskoop om fietsverlichting te controleren. Is reparatie nodig, betaalt men alleen het materiaal, geen arbeidsloon.

Op dinsdag 12 november 2019 controleert Veilig Verkeer Nederland bij het Scala College in Alphen aan den Rijn van 08.00 - 10.00 uur. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om kosteloos hun fietsverlichting te laten repareren.

Rond deze regionale actie gaan in diverse gemeenten de BOA's de straat op, om fietsers met niet (goed) werkende verlichting te waarschuwen. Voor meer informatie over deelnemende rijwielhandelaren, regels en boetes: www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn

Bij de onderstaande rijwielhandelaren kunt u terecht tijdens de fietsverlichtingsactiedag:

  • Atlas Fietsen, Provinciepassage 59, Alphen aan den Rijn
  • Bakker Fietsen, Bloemhofstraat 39-43, Alphen aan den Rijn
  • Gek van Fietsen, Frederik Hendrikstraat 2, Alphen aan den Rijn
  • Van der Louw Tweewielers, Hooftstraat 225, Alphen aan den Rijn
  • Fietspoint Oldenburger, De Verbinding 1, Alphen aan den Rijn
  • Bike Totaal Samplonius, Ouvertureweg 141-143, Alphen aan den Rijn
  • Hans Janssen Tweewielers, Dorpsstraat 91, Benthuizen
  • Hoogduijn Tweewielers, Burgemeester Colijnstraat 53, Boskoop
  • Theo van Zanten Tweewielers, Dorpsstraat 176, Hazerswoude-Dorp (zaterdag 2 november gesloten, wel 10% korting van 5 t/m 9 november)
  • Bike Totaal Van der Post, Frederik van Eedenplein 4a, Hazerswoude-RijndijkReacties


Ook interessant