Greenflow team neemt award in ontvangst

‘GreenFlow’ winnaar van de evofenedex Keten Award 2017


Het samenwerkingsproject 'GreenFlow' is de winnaar van de evofenedex (belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven) Keten Award 2017.

Het project won de prijs onder meer vanwege de goede samenwerking tussen ondernemers en overheden. De gemeente werkte in dit project samen met de provincie Zuid-Holland, Greenport Boskoop, Delphy en Smartid Services aan een efficiëntere logistiek. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie van 72.000 euro.

Kwekers, handelaren en vervoerders konden voorheen moeilijk tussen Boskoop-Oost en Boskoop-West rijden vanwege de hefbrug. Daarnaast hadden de bestelbusjes en trucks vaak last van grote verkeersdrukte. Het project GreenFlow bood uitkomst. Zo werd onder meer besloten om in Boskoop-Oost een extra depot te creëren. Daar kunnen de kwekers kleine bestellingen laten afleveren. De deelnemende handelaren uit Boskoop-West laten de bestellingen gezamenlijk door een vervoerder ophalen of halen het zelf op. Daarnaast is een busroute voor kleine bestellingen ingesteld. Een transporteur rijdt drie keer per dag op vaste tijden een bepaalde route, zodat hij ladingen kan bundelen.

"Het is mooi om te zien hoe dit project uitgroeit van inventarisatie, naar pilot, naar uiteindelijk de implementatie. De kwekers zijn ook afhankelijk van de chauffeurs die binnen een korte tijd Boskoop rondrijden, naar het PCT-terrein rijden en vanuit daar naar de veiling rijden. Daarnaast willen we graag meer kwekers en handelaren aanhaken zodat we gebruik kunnen maken van een slimme ketenlogistiek", aldus wethouder Kees van Velzen.
Reacties


Ook interessant