3-DSC_8543.JPG

Grootste mannenkoor van Nederland in de Adventskerk


Voor de tweede keer stond het grootste mannenkoor van Nederland, De Gouwestem, onder leiding van dirigent Martin Mans op het podium van de Adventskerk. Stichting Vrienden van de Adventskerk, de organisator van dit concert, spreekt van een succesvolle en indrukwekkende avond.

“Heel speciaal dit keer was dat het Steinmeyer orgel in de kerk voorlopig voor het laatst met een concert werd gebruikt. Het orgel zal voor een restauratie elkaar gehaald worden en de Adventskerk tijdelijk verlaten”, zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. Gelukkig staat er nog een prachtige vleugel in de kerk, welke ook tijdens het concert bespeeld is door Mark Brandwijk.” Jantine Kalkman vulde hem aan op trompet.   

In het programma was er ruimte gemaakt om een cheque te overhandigen aan Support Casper, onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Enkele leden van de Gouwestem hebben zich aangesloten bij team “Fietsjemans”, opgericht door Martin Mans. Samen hebben ze € 32.000 voor onderzoek naar alvleesklierkanker bij elkaar gefietst.
Reacties