Afval ophalen vuilnis Alphen aan den Rijn.jpg

Hoe tevreden zijn Alphenaren over de afvalinzameling?


Afgelopen februari is er onderzoek gedaan naar de tevredenheid over afval in Alphen. Hieruit kwam onder andere naar voren dat grof afval periodiek opgehaald zou moeten worden en dat er meer brengvoorzieningen zouden moeten komen voor gescheiden afval in de woonkernen.

De algemene bewonerstevredenheid wat betreft afval werd dit jaar gewaardeerd met een 7,5. In 2017 was dat een 7,4. Ondanks dat dit een klein verschil is, is er wel een groter verschil in tevredenheid over de inzameling van pmd, restafval en grof (tuin)afval, op een positieve manier.

De inzamelfrequentie van afval voldoet aan de verwachtingen van 75 procent van de inwoners. Dat geldt echter niet voor oud papier, daarvan vindt 28 procent dat het vaker opgehaald zou moeten worden.

Enkele resultaten uit het onderzoek zijn dat ophalen aan huis beter bevalt dan het wegbrengen van afvalsoorten en dat rolcontainers beter worden gewaardeerd dan het aanbieden van zakken en dozen.

Verbeterpunten zijn dat grof afval periodiek opgehaald zou moeten worden in plaats van op afspraak, dat er meer brengvoorzieningen voor gescheiden afval moeten komen in de woonkern en dat de rolcontainers voor afval groter zouden moeten zijn.
Reacties


Ook interessant