Alrijne_EV.jpg

Huisartsenpost gaat 's nachts sluiten


De kogel is door de kerk. Vanaf 2021 moeten inwoners van Alphen aan den Rijn ’s nachts naar de huisartsenpost in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. De HAP in Alphen gaat ’s nachts sluiten. Overdag, ’s avonds en in de weekenden blijft de HAP in Alphen wel open.

Dit heeft de Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland (SHR) op woensdag 22 januari bekendgemaakt. Vanaf 2021 gaat de HAP in Alphen 's nachts dicht. In plaats daarvan kunnen Alphenaren naar het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf naar het ziekenhuis te gaan, krijgen hulp van een huisarts via een thuisbezoek.

Huisartsenspoedpost
Eerder liet de SHR weten dat de HAP in 2018 zou gaan sluiten. Hierop ontstond veel verontwaardiging bij inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, waarop De Jager burgemeester en wethouders opriep om op zeer korte termijn in gesprek te gaan met de gemeenteraad. Wat volgde was een petitie om de HAP open te houden, die 3300 keer werd ondertekend. Ook vond er een demonstratie plaats, waarbij De Jager en wethouder Gerard van As aanwezig waren.

Op 1 november 2018 zou er een besluit worden genomen, maar hierover ontstond onduidelijkheid. In een persbericht van Stichting Basisziekenhuis Moet stond dat de HAP ’s nachts en in het weekend open zou blijven, maar de directeur van de SHR ontkende dit bericht. Eind december 2019 was er nog steeds geen duidelijkheid, maar de kogel is nu door de kerk.




Reacties


Ook interessant