Zon op Alphen

Informatieavonden Zon op Alphen


Coöperatie Zon op Alphen houdt ook rond de feestdagen nog drie informatieavonden over de zonneparken Golfclub Zeegersloot en Rijnvicus in Alphen aan den Rijn.

  • dinsdag 18 december in dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp;
  • donderdag 27 december in wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn;
  • donderdag 3 januari 2019 in multifunctioneel centrum Het Anker voor de inwoners van Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk.

Zon op Alphen geeft op deze avonden een presentatie over de aanleiding, aanpak en stand van zaken. U krijgt duidelijke informatie over de investeringen en opbrengsten en uiteraard worden al uw vragen beantwoord. U kunt zich voor de informatieavonden aanmelden (niet verplicht) op de website van Zon op Alphen.

Zonnepanelen op een slimme plek

Op het dak van de driving range van de golfclub en op het dak van Rijnvicus aan de Distributieweg in Alphen aan den Rijn komen zo’n 2.000 zonnepanelen. Hier kunnen inwoners van Alphen aan den Rijn, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk hun eigen duurzame energie opwekken.

Zon op Alphen is een project voor inwoners van de gemeente die thuis zelf geen goed dak hebben om zonnepanelen op te plaatsen, bijvoorbeeld vanwege een ongunstige ligging of omdat ze een huurwoning hebben. Ook VVE’s en bedrijven met een kleinverbruik aansluiting kunnen meedoen door certificaten te kopen.

Uitbreiding van aantal certificaten

De verkoop van certificaten voor de zonneparken GC Zeegersloot en Rijnvicus is in volle gang. Er zijn inmiddels meer dan honderd deelnemers en zo’n zestig procent van de certificaten is al verkocht. Overigens krijgen de zonneparken méér panelen en bovendien met een hogere capaciteit, waardoor er dus ook méér certificaten beschikbaar komen. Deze toenames zijn een gevolg van de wijze waarop de installatie van de zonneparken GC Zeegersloot en Rijnvicus wordt gerealiseerd. Bij GC Zeegersloot gaat het aantal certificaten omhoog van 160 naar 220. Dankzij een slimme opstelling en een speciale constructie van de panelen op het dak van Rijnvicus, komen er in dit zonnepark 2.000 certificaten beschikbaar in plaats van de eerder berekende 1.600 certificaten.
Reacties


Ook interessant