Informatiemarkt bestemmingsplan ‘Alphen Stad’

Informatiemarkt bestemmingsplan ‘Alphen Stad’


Er komt één nieuw bestemmingsplan voor alle woonwijken in Alphen aan den Rijn, Heijmanswetering en het Zegerslootgebied. Op 7 maart tussen 19.00 en 21.00 uur organiseert Gemeente een informatiemarkt in het gemeentehuis waarin wordt toegelicht wat het nieuwe bestemmingsplan betekent voor inwoners.

Meer bouwmogelijkheden voor inwoners en ondernemers

Het nieuwe bestemmingplan ‘Alphen Stad’ biedt meer bouwmogelijkheden voor zowel inwoners als ondernemers. Er ontstaat vooral meer ruimte aan de achterkant van de bebouwing zoals bijvoorbeeld het aan- en uitbouwen in een tuin. Het bestemmingplan maakt ook meer ‘gemengd’ gebruik mogelijk. Bijvoorbeeld een kantoor of winkel aan huis, of een commerciële plint onder nieuwe appartementen. Lees meer over het nieuwe bestemmingsplan.

“Het college slaat met dit nieuwe bestemmingsplan een brug tussen de ‘traditionele’ bestemmingplannen die alles tot in detail regelen en de aankomende Omgevingswet die veel loslaat. Het nieuwe bestemmingsplan biedt volop kansen aan inwoners en ondernemers. Maar minder regels vraagt echter ook om meer verantwoordelijkheid,” aldus wethouder Gerard van As.
Reacties

Locatie


Ook interessant