Jenaplaneet knutselt met afval

Jenaplaneet knutselt met afval


Vandaag tijdens de Dag van de Duurzaamheid krijgen leerlingen van de Alphense Jenaplaneet basisschool boeiende verhalen over afval te horen van toonaangevende gastsprekers. Daarnaast steken zij hun handen uit de mouwen.

Wethouder Tseard Hoekstra opende om 9.00 uur de Duurzaamheidsdag. De gastsprekers Peter Smith van 'Stichting Klean' en Anneke Dierkx van 'Sea First Foundation’ vertellen over de schoonheid van de natuur en hoe dit bedreigd wordt door het plastic afval in het water.

Handen uit de mouwen

De leerlingen steken op verschillende manieren hun handen uit de mouwen. Zij sorteren afval en knutselen ermee, spelen afvalbingo en volgen toneellessen over zwerfafval. Maar ze gaan ook naar buiten om schoon te maken in de wijk, compost te verspreiden op het groene schoolplein, en te leren over de kringloop van afval in de natuur.

Goede voorbeeld

De leerlingen wordt gevraagd het goede voorbeeld te geven. Zo nemen zij op Duurzaamheidsdag eten en drinken mee in hun eigen broodtrommels en flesjes. Ook maken de leerlingen andere mensen blij hun oude speelgoed tijdens de Jenamarkt en maken zij kunst met afvalmaterialen. Ten slotte sorteren zij het afval op school, zodat dit gerecycled kan worden.

Leerlingen van de Jenaplaneet school tijdens de Dag van de Duurzaamheid.
Reacties

Locatie


Ook interessant