kinderboerderij zegersloot 2.jpg

Kinderboerderij Zegersloot hoopt vanaf 2 juni open te gaan


De Alphense Kinderboerderijen zijn al enige tijd gesloten vanwege de coronacrisis. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een plan om de kinderboerderijen weer te kunnen openen. “Als het protocol door de gemeente wordt goedgekeurd, kunnen we waarschijnlijk vanaf 2 juni weer open”, vertelt Nanouk van de Alphense Kinderboerderijen.

Normaal is het voorjaar hét moment in het jaar dat er bezoekers af en aan lopen bij de Alphense Kinderboerderijen. Maar door de coronacrisis kunnen bezoekers nu niet de pasgeboren dieren bewonderen. “De blijdschap en de verwondering van mensen bij onze kinderboerderijen is prachtig om te zien. Dat is in de lente-periode met al het jonge grut altijd extra leuk”, vertelt Nanouk. “Het is natuurlijk jammer dat de bezoekers door de huidige omstandigheden niet in contact konden komen met alle jonge dieren.”

Daarom wordt er hard gewerkt om bezoekers alsnog in contact te laten komen met de dieren. “Daar werken we met zijn allen hard aan. Wij hopen dat iedereen wel vanaf buiten de kinderboerderijen en dierenweides heeft genoten. Ook via de foto's en filmpjes op Facebook konden mensen even genieten van onze dieren.”

Heropening

De Alphense Kinderboerderijen zijn sinds half maart gesloten. “Voor de veiligheid van onze beheerders en vrijwilligers, maar ook zeker voor de dieren, was het belangrijk om de kinderboerderijen te sluiten”, vertelt Nanouk.

Maar vervolgens weer open gaan kan in deze coronacrisis niet zomaar. “Wij zijn dan ook druk bezig met een corona-protocol die ervoor zorgt dat wij verantwoord open kunnen. Dit protocol leggen wij voor aan de gemeente. Als zij goedkeuring geven, dan kunnen wij de deuren weer openen. Vast staat dat de kinderboerderij natuurlijk niet meer hetzelfde zal zijn als tijdens de openstelling voor corona.” In eerste instantie gaat het alleen om de locatie Kinderboerderij Zegersloot.

Als dit protocol wordt goedgekeurd door de gemeente, kan Kinderboerderij Zegersloot waarschijnlijk vanaf 2 juni weer open.
Reacties

Locatie


Ook interessant