Wethouder Ed de Leest vertelt over de Kom binnen bij bedrijven dag

Kom binnen bij Gemeente Alphen aan den Rijn


Vandaag is het ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag. De dag waarop verschillende bedrijven en organisaties in verschillende gemeenten werkzoekenden ontvangen en met ze in gesprek gaan. Een mooie manier waarmee werkzoekenden zichzelf kunnen laten zien. Een laagdrempelige manier van solliciteren en netwerken dus. Ook Gemeente Alphen aan den Rijn doet mee en organiseert deze dag voor het eerst.

De ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag vindt plaats bij alle deelnemende bedrijven en organisaties in huis. Bij Gemeente Alphen aan den Rijn opent wethouder Ed de Leest deze ‘dag’ in het gemeentehuis.
“De ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag zorgt ervoor dat werkgevers op een laagdrempelige manier in contact komen met werknemers en andersom. Ik ben blij dat het animo voor deze dag zo groot is, zowel bij werkgevers als werknemers,” aldus wethouder Ed de Leest (werk & inkomen).

Hoe ziet deze dag er bij Gemeente uit?

We vertellen uiteraard over wat Gemeente precies doet. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en nader kennis te maken. De bedoeling is dat er uiteindelijk arbeidsrelaties ontstaan. Gemeente biedt momenteel stageplaatsen en deelnemers kunnen ook solliciteren voor de jongerenpool. Geïnteresseerden krijgen daarom een interesseformulier om hun voorkeuren aan te geven. In een later stadium kijken we of er kandidaten passen bij de mogelijkheden die er zijn.

Groot succes

De ‘Kom binnen bij bedrijven dag’ is een groot succes: 260 bedrijven uit zeven gemeenten doen mee en er zijn 1.800 bedrijfsbezoeken. In de gemeente Alphen aan den Rijn hebben 31 bedrijven zich aangemeld en zijn er 205 bedrijfsbezoeken.

Groene Hart Werkt!

Gemeente organiseert deze dag onder de vlag van Groene Hart Werkt! Dit is een samenwerkingsverband van groene hart gemeenten met als doel om de economie te stimuleren. Lees meer over de ‘Kom binnen bij bedrijven dag’ en Groene Hart Werkt!

 

 
Reacties

Locatie