Jop

Kom lopend of op de fiets naar school


Van 14 t/m 18 september vindt de jaarlijkse Schoolbrengweek van SCHOOL op SEEF plaats. Een week waarin we ouders en kinderen oproepen om lopend of op de fiets naar school te gaan.

Jop Gordijn, kinderwethouder verkeer en vervoer en Kees van Velzen, wethouder verkeer en vervoer en ambassadeur verkeersveiligheid van de gemeente, roepen ouders en leerlingen op om tijdens deze week, maar ook op andere momenten de kind(eren) zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te brengen en te laten gaan. Ook als de school niet deelneemt aan de Schoolbrengweek.

Het veilige voorbeeld

Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid van de kinderen en uzelf. Het is belangrijk dat kinderen van jongs af aan stap voor stap de broodnodige verkeerservaring opdoen. En hoe minder auto’s bij school, hoe beter zij overzicht hebben en hoe veiliger het is. Soms worden kinderen geconfronteerd met het slechte voorbeeld van ouders en andere volwassenen: haastig fiets- en rijgedrag, fout parkeren, bellen of appen op de fiets of in de auto. Laten we samen zorgen dat we ons zo veilig mogelijk verplaatsen en allen gezond onze bestemming bereiken.
Het lopen en fietsen biedt natuurlijk nog veel meer voordelen. Denk aan een betere bereikbaarheid van de regio, schone lucht en gezondheid.

Verkeerseducatie

Als gemeente werken we op allerlei manieren mee aan de verkeersveiligheid voor kinderen, bijvoorbeeld door onze support aan SCHOOL op SEEF, andere verkeerslessen en campagnes en door aandacht te hebben voor een zo veilig mogelijke infrastructuur. Het is fijn om te merken, dat de meeste ouders en kinderen al vaak lopend of op de fiets naar school gaan. 
Meer informatie over de Schoolbrengweek
Reacties


Ook interessant