Een dameslintje voro een lid in de Orde van Oranje Nassau

Koninklijke onderscheiding voor de heer C. Kes


De heer C. Kes uit Koudekerk aan den Rijn ontving op 5 september 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje). 

Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Kes kreeg de versierselen overhandigd tijdens het 40-jarig jubileum van de Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.o. 

De heer Kes ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk voor de Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude e.o. Hij was betrokken bij de oprichting van de Vogelwerkgroep en was coördinator van de commissie Landschapsbeheer.

Deze commissie onderhoudt een aantal landschapsgebieden, maar voornamelijk het Spookverlaat/Kruiskade-gebied in Hazerswoude-Rijndijk. Ook hield de heer Kes zich bezig met het beschermen van de weidevogels. Ondertussen is het gebied één van de beste weidevogelgebieden van de provincie Zuid-Holland.

De heer Kes heeft ook reservaat De Wilck 25 jaar onder zijn hoede, het enige Natura 2000-gebied in de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarnaast heeft hij 13 jaar lang een bestuursfunctie vervuld bij de Vogelwerkgroep en onderhoudt hij de oeverzwaluwenwand in de Elfenbaan in Koudekerk aan den Rijn.
Reacties


Ook interessant