Dag van de Leerplicht gemeente Alphen aan den Rijn Scala college.jpg

Leerlingen Scala College krijgen prijs op Dag van de Leerplicht


Tijdens de jaarlijkse Dag van de Leerplicht won klas 1VA van het Scala College de wisselbeker voor minste schoolverzuim.  

Het Scala College heeft het verzuim goed in beeld en doet actief melding bij de gemeente. Dit werd vandaag gevierd. Klas 1VA had het afgelopen jaar het minste verzuim van de school en kreeg daarom van wethouder Han de Jager een wisseltrofee. Het bezoek aan het Scala College eindigde met het spelen van de Leerplichtquiz, waar de scholieren konden laten zien hoeveel ze wisten over leerplicht.

Dag van de Leerplicht

Op de Dag van de Leerplicht staan we stil bij het recht op onderwijs. In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door hier aandacht voor te vragen, moet schooluitval afnemen.

Extra aandacht voor basisscholen

Ook op basisscholen is het belangrijk dat gelet wordt op verzuim. Om dit jaar extra bewustwording te creëren op de basisscholen, ontvangen zij een informatiepakket. De gemeente hoopt dat scholen vaker melding gaan doen bij verzuim.
Reacties

Locatie