nacht van 3 vwo_scalacollege.jpg

Leerlingen van 3 (T)VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS


In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 (T)VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 (T)VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Het Scala College organiseert dit jaar voor de 5e keer op rij de Nacht van 3 (T)VWO. Dit jaar zijn er 6 klassen die meedoen aan het evenement. De leerlingen van 3 (T)VWO hopen met het kerstgala en het nachtje doorhalen op school, opnieuw meer dan € 10.000 op te halen.

Klimmen tegen MS
Op het Scala College wordt het hele schooljaar door geld ingezameld voor goede doelen. “De afgelopen 4 jaar hebben we rond de kerst acties georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. De ene keer is dat voor een lokaal doel, de keer daarop voor een landelijk doel. Dit keer hebben we ervoor gekozen om geld op te halen voor Klimmen tegen MS”, vertelt Maaike de Groot van het Scala College.

In juni 2020 wordt de 10e editie van Klimmen tegen MS georganiseerd. Klimmen tegen MS is een jaarlijks terugkerend evenement. Duizenden wandelaars, wielrenners en hardlopers beklimmen dan de berg Mont Ventoux in Frankrijk om geld op te halen tegen de chronische zenuwziekte MS.

Organisatie
In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december blijven de leerlingen van 3 (T)VWO de hele nacht wakker om zoveel mogelijk geld op te halen voor Klimmen tegen MS. Zij laten zich sponsoren door ouders, vrienden en andere familieleden. De hele nacht doen de leerlingen mee aan verschillende activiteiten. Sport, kerstcupcakes, levend stratego, verstoppertje, 30 seconds en ‘s morgens een bootcamp ter afsluiting na een nacht vol inspanning.

De organisatie ligt in de handen van leraren van het Scala College, maar zij proberen de leerlingen hier zoveel mogelijk bij te betrekken. “We proberen de leerlingen te stimuleren om mee te denken en leuke initiatieven aan te leveren. Hierdoor komen de meest leuke ideeën naar voren”, vertelt De Groot. “Leerlingen zien dit ook echt als het hoogtepunt van het jaar.”
Reacties

Locatie


Ook interessant