LHBTI symbolen op straat in Alphen

LHBTI symbolen op straat in Alphen


In oktober heeft de gemeente Alphen aan den Rijn haar handtekening gezet onder de zogenaamde Regenboog-convenant. Daarmee is Alphen één van de 62 gemeenten die deze intentieverklaring heeft ondertekend. Alphen moet binnenkort met een plan van aanpak komen om de acceptatie van de lhbti-gemeenschap te verbeteren.

Voorbeelden van ideëen zijn een regenboogzebrapad of het schilderen van een regenboog onder de Alphense Brug. De uitvoering van de motie ligt bij wethouder Han de Jager, maar hij staat nog niet te popelen om via dit soort symbolen aan te geven dat Alphen een regenboogstad is terwijl deze plannen al wel veel steun krijgen. Dit liet hij donderdag weten tijdens een informatiemarkt over de lhbti-aanpak in Alphen. Tijdens deze informatiemarkt hielden raadsleden, belangenorganisatie COC en welzijnsorganisatie Tom in de Buurt een enquete over symbolen in openbare ruimte en een grote meerderheid is voor. De gemeente zal deze uitslagen meenemen in het besluit, eind maart verwacht de raad een plan van aanpak. Sportclubs en onderwijsinstellingen zijn de eerste organisaties die worden geinformeerd over het verbeteren van de acceptatie van de lhbti-gemeenschap. 

In de Regenboogmotie verplicht Alphen aan den Rijn zich om zich in te zetten voor inwoners met een andere seksuele geaardheid dan hetero. 

 
Reacties


Ook interessant