Thumbnail_Werkbezoek_Hugo_de_Jonge_02.jpg

Minister Hugo de Jonge enthousiast over jeugdhulp Alphen aan den Rijn


Op maandag 24 juni bracht Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een werkbezoek aan Alphen aan den Rijn vanwege zijn belangstelling voor de verandering van jeugdhulp in de Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem.   

Tijdens zijn werkbezoek ging hij bij de buitenschoolse opvang in gesprek met een jongere, een begeleider en een medewerker van GO! voor jeugd. Vervolgens sprak de minister jongeren en Tom in de buurt-medewerkers van de Meerkoet, (een leer- en werkomgeving voor mensen met een beperking en talenten).

Het onderwerp van gesprek tijdens zijn bezoek was de manier waarop in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem de transformatie van de jeugdhulp wordt vormgegeven door GO! voor jeugd.

“Minister Hugo de Jonge is enthousiast over de aanpak van de transformatie van onze jeugdhulp. De-medicaliseren, meer nadruk op preventie, minder bureaucratie, meer ruimte voor de professional en samenwerking tussen de aanbieders. Dit leidt tot laagdrempelige hulp, dichtbij de gezinnen,” aldus wethouder Han de Jager.




Reacties


Ook interessant