Rijhaven Oost

Mogelijk tientallen woningen extra in Rijnhaven-Oost


Er kunnen in de Rijnhaven-Oost mogelijk tientallen extra woningen worden gebouwd, los van de paar honderd woningen die al op de planning staan. Er moet daar echter wel wat voor gebeuren: diervoederbedrijf Van der Bijl en de Alphense Zandhandel moeten dan eerst verhuizen naar andere plekken in de stad.

De gemeente gaat samen met BPD Ontwikkeling en Vink Bouw onderzoeken of het financieel aantrekkelijk en mogelijk is. Als dit het geval is, blijft het echter een lastige opgave. Het blijft namelijk afhankelijk van de Alphense Zandhandel en Van der Bijl Diervoeders. Deze bedrijven zijn gevestigd op de Energieweg en moeten eerst verhuizen alvorens er huizen gebouwd mogen worden; vanwege de mogelijke geur en geluidsoverlast.

Wethouder Van As is blij dat de twee projectontwikkelaars samen met de gemeente willen kijken of het mogelijk is. De drie partijen willen uiterlijk eind april duidelijk hebben of het haalbaar is. Voor het diervoederbedrijf is in ieder geval al een vervangende plek op het oog. Voor de zandhandel ook, maar hiervoor is medewerking van een particuliere partij nodig. Van der Bijl en de zandhandel wachten de studie rustig af. Zij geven aan dat de partijen vrij zijn om de mogelijkheden te onderzoeken, maar gaan pas praten over weggaan als er andere plekken beschikbaar zijn. Mocht er in april witte rook komen, kan men op z’n vroegst in 2022 beginnen met bouwen.
Reacties


Ook interessant