tennis-178696_1920.jpg

Mogelijke oplossingen voor tennissport Alphen aan den Rijn


Het dreigende faillissement van Stichting Alphense Tennisparken (SAT) kan op verschillende manieren worden opgelost. In alle gevallen wordt de gemeente Alphen aan den Rijn eigenaar van alle gronden en opstallen.

Als gemeente Alphen aan den Rijn alle grond en opstellen van SAT aankoopt voordat er daadwerkelijk een faillissement is, dan komt de regie in handen van de gemeente. Hierdoor kan de gemeente het probleem oplossen, zorgen voor een toekomstbestendige racketsport en zorgen dat de gekozen oplossing financieel haalbaar is zonder bijdrage van de gemeente.

Na de bewogen raadsvergadering op 26 september is gezocht naar andere mogelijkheden dan de voorgestelde oplossing door wethouders Kees van Velzen en Gert-Jan Schotanus. TEAN wil niet verhuizen naar complex Nieuwe Sloot en dus ook geen woningbouw op het complex Bospark.

Uit tien mogelijke oplossingen zijn er vier gekomen die realistisch zijn. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn had van de wethouders geëist dat zij betrokken zou worden bij de keuze. Vanavond, donderdag 7 november, is er daarom een informatiemarkt over de toekomst van het Alphense tennis in het gemeentehuis. Hier worden de oplossingsrichtingen gepresenteerd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De vier oplossingsvarianten zijn:

  1. gemeentelijke variant: TEAN verhuist naar locatie Nieuwe Sloot en woningbouw op locatie TEAN
  2. ontwikkeling woningbouw op locatie Nieuwe Sloot, TEAN blijft op eigen locatie en Nieuwe Sloot krijgt nieuwe locatie
  3. TEAN blijft op eigen locatie, TV Nieuw Sloot krijgt tien banen plus een clubgebouw op locatie Nieuwe Sloot en op de rest van locatie Nieuwe Sloot woningbouw
  4. SAT-variant: TEAN blijft op eigen locatie, TV Nieuwe Sloot krijgt acht banen op locatie Nieuwe Sloot, nieuw indoor racketcentrum op locatie Nieuwe Sloot en woningbouw op resterende grond

Uit de cijfers blijkt dat drie van de vier voorstellen elkaar financieel niet veel ontlopen, circa 3,7 miljoen euro. Het tweede voorstel, woningbouw op hele locatie Nieuwe Sloot inclusief nieuwe locatie Nieuwe Sloot, is de duurste met 4,2 miljoen euro.

In principe worden de voorstellen tijdens een raadscommissievergadering op 14 november door de politieke fracties besproken.
Reacties


Ook interessant