Zo kan het weer Hondenclub

Naar de hondentraining


Alphen aan den Rijn telt verschillende hondenscholen, waar hond en baas met veel plezier werken aan een goede verstandhouding. Feikje Wiersma is eigenaar van zo’n trainingsinstituut.

Met minder cursisten en een online cursusaanbod is zij de hele zomervakantie open gebleven om klanten tóch te kunnen ontvangen. “We zijn in het voorjaar noodgedwongen drie maanden dicht geweest, en die tijd hebben we benut om van alle cursussen een online versie te maken. Onze klanten hebben daar veel gebruik van gemaakt, maar we merken nu dat ze toch het liefst weer ‘live’ met hun hond aan de slag gaan. Toen dat begin juli weer kon, hebben we het aantal cursisten per groep gehalveerd, zodat iedereen voldoende ruimte heeft. Met stoepkrijt tekenen we cirkels op de grond, zodat we tijdens de instructie afstand houden tot elkaar. En we zijn sneller gaan rouleren met de basiscursus om toch zoveel mogelijk klanten les te kunnen geven.

In de zomervakantie zijn we gewoon doorgegaan, maar met deze hitte moet je dan veel extra maatregelen treffen. We geven de trainingen in de ochtend en de avond, en zorgen met sproeiers en pierenbadjes voor voldoende afkoeling. Onze deelnemers zijn blij dat zij weer bij ons terecht kunnen, en het scheelt natuurlijk dat onze trainingen lekker in de buitenlucht plaatsvinden. Niemand weet wat er straks nog op ons afkomt, dus we zijn blij met iedere training die we kunnen draaien.

Voor sommige honden zal het verwarrend zijn als de kinderen straks weer naar school gaan en de ouders naar hun werk. Zij zijn nu gewend aan mensen thuis. Als iedereen dan ineens weer weg is, kunnen zij last krijgen van verlatingsangst. Je moet dus niet gek staan te kijken als jouw hond ineens moeite heeft met alleen-zijn. Het is en blijft een roedeldier, en gelukkig kunnen wij bij dit soort problemen heel goed helpen.”
Reacties


Ook interessant