gelaarsde kat.jpg

Nieuwe appartementen langs Oude Rijn in Hooftstraat


Boven Bistro De Gelaarsde Kat worden vier appartementen gebouwd door Vonk Living today. De appartementen komen aan de Rijnzijde boven de serre die twee verdiepingen telt. Daarmee worden de bestaande twee panden vier hoog.

Tegen het bouwplan voor uitbreiding van de panden in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn was door omwonenden bezwaar gemaakt. De bezwaren zijn door de bezwarencommissie onvoldoende aanleiding  om de omgevingsvergunning in te trekken.
Het bouwplan houdt in dat de bestaande tweede verdieping aan de Rijnzijde wordt vergroot en dat er een dakopbouw op komt als derde verdieping. Op de beide verdiepingen worden in totaal vier appartementen gebouwd. 

Voor de uitbreiding van de panden, waarvan de onderste twee etages door Bistro De Gelaarsde Kat worden gehuurd, is al eerder een vergunning verleend door de gemeente Alphen aan den Rijn. De serre die de bisto in gebruik heeft, mag over twee verdiepingen tot aan de rivier worden uitgebreid. Tegen deze vergunning kon geen bezwaar meer worden gemaakt.
Een heikel aspect is dat voordat deze vergunning werd verleend, overleg had moeten plaatsvinden met provincie Zuid-Holland. Dit omdat de gevel direct aan het water grenst. Met de provincie is nu alsnog afgesproken dat een nieuwe oevervoorziening wordt aangelegd voordat de nieuwbouw plaatsvindt. Hiervoor moet door Vonk Living Today bij de provincie een vergunning worden aangevraagd.
Reacties


Ook interessant