NK Paratriathlon komt naar Alphen

NK Paratriathlon komt naar Alphen


In 2020 komt het NK Paratriathlon naar Alphen aan den Rijn. Op zondag 20 september zullen atleten en triatleten zwemmen, fietsen en hardlopen om de nationale titels in Park Zegersloot.

Dit jaar organiseert Triathlon Alphen de zesde editie van de triathlon. Bijzonder is dat dit jaar het NK Paratriathlon is toegewezen aan Alphen aan den Rijn. “Wij vonden het een compliment dat de bond ons vroeg om het NK te organiseren. We hebben al ervaring met deelname van individuele para triathleten in eerdere edities, en zijn enthousiast om onze sport voor iedereen toegankelijk te maken”, vertelt bestuurslid Belinda van Alphen. “We hoefden hier niet lang over na te denken, maar het was wel even puzzelen met het programma. Maar uiteindelijk is dat gelukt.”

Park Zegersloot

Op zondag 20 september vindt de Nederlandse titelstrijd voor triatleten met een lichamelijke of visuele beperking plaats in Park Zegersloot. Volgens Van Alphen is dit een geschikte locatie voor het NK Paratriathlon. “De eerdere ervaringen met tandems en rolstoelen in onze wedstrijd was goed, we hebben voldoende ruimte in de wisselzone en de parcoursen zijn ruim genoeg en er zitten geen onoverkomelijke hellingen of bochten in. Helemaal nu het bruggetje in het fietspad langs de Nieuwkoopseweg is gerenoveerd en verbeterd, en de paden rondom de Zegerplas zijn verbreed.”

Bondscoach Bas de Bruin is blij met de toewijzing van het NK aan Alphen aan den Rijn. De Bruin: “Het is een mooie locatie en het tijdstip is, drie weken na Tokio, gunstig. Ik verwacht dat alle toppers aan de start zullen staan.” Naar verwachting zullen er 15 tot 20 triatleten deelnemen. Zij strijden op de sprintafstand: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.
Reacties


Ook interessant