Foto winnaars VOAWARDS 2020

"Ook een VOAWARD winnen?"


"Maak je bekend bij elkaar!"

Gijs Piera blikt tevreden terug. De voorzitter van de programmacommissie van VOA gaat nog evalueren met zijn clubje, maar is nu al heel blij met het verloop van de VOAWARDS. De finale van de verkiezing-nieuwe-stijl werd donderdag 9 januari gehouden in een afgeladen Castellum in Alphen.

,,We hebben hele mooie winnaars,” vindt Piera. ,,Neem Bike Koerier Alphen, die zou normaal nooit gewonnen hebben als eenmanszaak. Nu in de categorie ZZP is dat wel gebeurd. Marc Veldkamp fietst al zeven jaar met zijn vrachtfiets door Alphen, door weer en wind, mensen zien dat en waarderen dat. De goodwill die hij daarmee heeft opgebouwd, heeft hem veel stemmen opgeleverd.”

Ook de overwinning van werkbedrijf Rijnvicus, in de categorie MKB XL, is bijzonder, zegt de commissievoorzitter. ,,Het is mooi dat een bedrijf met zo’n maatschappelijke insteek, mensen aan het werk helpen, veel ondernemers heeft overtuigd. “

De verkiezingsbijeenkomst op 9 januari was een enorme happening. Traditiegetrouw werd de verkiezing gekoppeld aan de nieuwjaarsbijeenkomst van VOA, maar wel met een nieuw concept. In maar liefst vijf categorieën kon live gestemd worden op de genomineerden, drie per categorie. Dat leverde bij Starters een overwinning op voor de Esports Game Arena, bij Horeca & Retail ging TOF er met de prijs vandoor en bij MKB was dat ABS Buntsma Autoschade.

VOA-voorzitter Eric Carree, bezig aan zijn laatste termijn, zal in mei het stokje overdragen aan Elles in ’t Veld. De scheidend voorzitter greep de gelegenheid aan om terug te blikken én een wensenlijstje voor 2020 in te dienen. Dat was uiterst gevarieerd: van de Bodegravenboog, een aquaduct in Boskoop en een hogeschool in Alphen, tot een transparant inkoop/aanbestedingen-beleid van de gemeente. ,,Wensen zijn er om aan te werken, niet om alleen over te dromen. We zullen blijven verbeteren en onszelf steeds opnieuw uitvinden. Dat doen we nu ook met de verkiezing Onderneming van het Jaar, oftewel de nieuwe VOAWARDS 2020.”

Gijs Piera heeft een tip voor bedrijven die volgend jaar een VOAWARD willen winnen. ,,Onbekend maakt onbemind, dus laat je zien het komend jaar. Bedrijven die zichtbaar zijn en laten weten wat ze doen, worden daardoor bekender bij hun medeleden. Dan maakt het niet of je groot of klein bent. De VOAWARDS zijn er voor en door de leden van VOA. Mijn oproep is: maak je bekend bij elkaar. En wie weet sta je zelf de volgende keer op dat podium.”
Reacties

Locatie


Ook interessant