WhatsApp Image 2019-06-17 at 15.26.41.jpeg

Op zoek naar een woning in het Groene Hart?


Het inwoneraantal van Alphen aan den Rijn blijft groeien. Dichtbij de ‘grote stad’, maar toch de stadse drukte vermijden in het Groene Hart. Die combinatie zorgt ervoor dat Alphen bij veel mensen een populaire woonplaats is.

Steeds meer mensen gaan dus ook op zoek naar een huis in onze gemeente. Om meer aanbod te creëren vinden er op dit moment veel nieuwbouwprojecten plaats in Alphen. Het aantal te koop staande huizen staat nu op 422. Dat de vraag groter is dan het aanbod, is inmiddels bekend. Zo’n 8000 mensen zoeken via funda.nl naar een nieuw huis in Alphen.

De meeste kopers verkiezen een woonhuis boven een appartement en zijn op zoek naar een woning tussen de €250.000 - €275.000. Het aanbod hierin is maar klein en dat maakt het vinden van een geschikt huis lastig. Woningzoekenden willen het liefst een woning waar weinig aan gedaan hoeft te worden. Er komen een hoop kosten kijken bij het kopen van een huis, zoals de kosten koper. Omdat je nog maar 100% kan lenen is het fijn als je huis al zoveel mogelijk naar wens is afgewerkt.

In Alphen is Kerk & Zanen de populairste wijk onder de woningzoekenden, Burggooi en het centrum komen op plek 2 en 3. Het centrum van Alphen heeft met de renovatie van het Thorbeckeplein een flinke metamorfose ondergaan. Er is plek gekomen voor nieuwe horecagelegenheden waar je een lange dag werken af kunt sluiten met een drankje aan het water.

Ben jij ook op zoek naar een huis in ons mooie ‘dorp’, maar kun je wel wat hulp gebruiken in de zoektocht? Neem contact op met Makelaardij van Brussel.

Makelaardij Van Brussel
0172 424724 / info@makelaardijvanbrussel.nl
www.makelaardijvanbrussel.nl
Reacties

Locatie


Ook interessant