pijlen op de weg

Opfriscursus verkeersregels voor alle verkeersdeelnemers


Heeft een e-bike van rechts altijd voorrang? Hoe zit het met voorrang op rotondes? Wat betekent een groene streep op de as van de weg?

Tijd om uw verkeerskennis bij te spijkeren! Vorig jaar heeft Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met Stichting Actief Rijnwoude een opfriscursus verkeersregels georganiseerd in Hazerswoude-Rijndijk. Omdat een groot aantal geïnteresseerd was in deelname, wordt deze opfriscursus voor alle verkeersdeelnemers nu opnieuw aangeboden. Dit jaar op verschillende locaties.  De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp en wordt u aangeboden door Veilig Verkeer Nederland,  Stichting Actief Rijnwoude, Wijkcentrum Swaenswijk en Gemeente Alphen aan den Rijn.

U bent van harte welkom op één van de volgende momenten:
- 14 oktober in Dorpshuis de Tas, de Dam 3 in Benthuizen.
Van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Entree: gratis.

- 28 oktober in Wijkcentrum Swaenswijk, Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn.
Van 14.00 tot 16.00 uur, of van 20.00 tot 22.00 uur.
Het wijkcentrum vraagt een kleine bijdrage: €5, inclusief 2 maal koffie/thee.

Tijdens de cursus kunt u aan de hand van een aantal verkeerssituaties uw kennis van de verkeersregels testen. Naast verkeersregels en verkeerstekens wordt ook aandacht besteed aan de inschatting van risico’s in het verkeer. U kunt vragen stellen over specifieke situaties in de gemeente. Deelnemers aan de cursus kunnen desgewenst vooraf probleemsituaties in hun (woon)omgeving opgeven. Opgeven is niet nodig.
Reacties


Ook interessant