THUMB_CIRKELS.jpg

Oproep: geniet, maar hou je aan de regels


Aankomend (pinkster)weekend verwacht de gemeente Alphen aan den Rijn grote drukte bij de recreatiegebieden rond de Zegerplas. Dat kan alleen als de anderhalve meter afstand gehanteerd wordt, benadrukt burgemeester Spies. Daarom is de campagne #alphengenietweer gestart.  

Het belooft opnieuw een prachtig weekend te worden met veel zon en hoge temperaturen. Mooi nieuws voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn, vindt burgemeester Liesbeth Spies. Het mooie weer brengt ook uitdagingen met zich mee, want klakkeloos neerploffen op je handdoek aan de Zegerplas is er nu nog niet bij. “Dat vraagt wat van inwoners en bezoekers”, realiseert Liesbeth Spies zich. “Maar het is heel hard nodig om de maatregelen nog steeds serieus te nemen, zodat we een tweede golf van het coronavirus voorkomen.” 

#alphengenietweer 

Daarom is de campagne #alphengenietweer gestart. “Natuurlijk hebben we de campagne positief ingestoken, want we mógen ook echt weer genieten. Maar… wel met die gepaste afstand. Het doel van de campagne is om dat heel duidelijk te maken. Inwoners en bezoekers gaan de #alphengenietweer-borden met instructies veel tegenkomen; bij horecagelegenheden, in recreatiegebieden en in het centrum. Ons verzoek: hou je eraan!” 

Chillen in cirkels 

Daarnaast zijn er witte cirkels aangebracht op het grote veld van de dagcamping bij de Zegerplas. Tussen de cirkels zit twee meter afstand. Een cirkel biedt plek aan meerdere personen uit een huishouden. Ook als je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met elkaar in een cirkel zitten, maar dan moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Zijn alle cirkels vol? Dan verzoeken wij je een andere keer terug te komen. Alleen zó kunnen we voldoende afstand houden van elkaar. Als je lekker aan het chillen bent op het veld, ben je anders al snel geneigd om dichter naar elkaar te schuiven. Dat brengt nu nog te veel risico’s met zich mee. 

Mooie samenwerking 

De cirkels worden mogelijk gemaakt door voetbalverenigingen, die een krijtwagen ter beschikking hebben gesteld en samen met vrijwilligers hielpen bij het maken van de cirkels. Burgemeester Spies: “Alle lof en dank voor hen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken om de verspreiding van corona tegen te gaan.” 

Vermijd drukte  

Check voordat je op pad gaat www.alphenaandenrijn.nl/waarishetdruk. Deze kaart geeft zo actueel mogelijke informatie over drukte in gemeente Alphen aan den Rijn. Gekleurde stippen geven aan hoe druk het ergens is op dat moment. Groen is rustig, er is ruimte genoeg om voldoende afstand te kunnen houden, geel betekent dat het al wat drukker wordt, zoek bij voorkeur een andere plek op. Rood geeft aan dat het te druk is, kom niet naar deze plek toe. 

Monitoring en handhaving 

Ook dit weekend wordt gemonitord en gehandhaafd op het naleven van de maatregelen. “We roepen iedereen op om de aanwijzingen van onder meer horecagelegenheden goed op te volgen. We mogen weer genieten, laten we dat zo houden!” 
Reacties


Ook interessant