PReT bijeenkomst Pact 130719.jpg

Overeenkomst tussen gemeente en toeristische sector


Platform Recreatie en Toerisme heeft met de gemeente Alphen aan den Rijn een overeenkomst gesloten om het toerisme te bevorderen. Het Pact 2019-2022 is ondertekend door wethouder Kees van Velzen en voorzitter Monique Veldman van PReT.

Om het Alphense Platform Recreatie en Toerisme (PReT) de mogelijkheid te geven om haar activiteiten voort te zetten en uit te breiden, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dit Pact 2019-2022 houdt in dat twee derde van de toeristenbelasting in de gemeente Alphen aan den Rijn naar PReT gaat. Zo kunnen toerisme en gastvrijheid in het Groene Hart van Holland nog verder worden ontwikkeld.

Bij PReT zijn veel ondernemingen uit de sector aangesloten. De bekendste zijn Avifauna en Archeon. Maar bijvoorbeeld de historische Molenviergang Aarlanderveen is ook een prominent lid. PReT bevordert recreatie en toerisme in de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarbij is een stevige samenwerking met buurgemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem belangrijk. PreT zet zich vooral in voor het promoten van recreatie en toerisme in het hele Groene Hart van Holland. Daarbij zijn naast de stad ook de kernen en het buitengebied heel belangrijk.

Het Pact 2019-2022 is zaterdag 13 juli in ’s Molenaarsbrug ondertekend door wethouder van recreatie en toerisme Kees van Velzen en door voorzitter Monique Veldman (Archeon) van PReT. Bij de ondertekening was ook wethouder Gerard van As van economische zaken aanwezig evenals een groot aantal ondernemers uit de toeristische sector.
Reacties


Ook interessant