Parkeerplaats Vuurlaan voortaan particulier terrein

Parkeerplaats Vuurlaan voortaan particulier terrein


De parkeerplaats aan de Vuurlaan is niet meer openbaar toegankelijk. De parkeerplaatsen zijn indertijd bij de woningen van het betreffende complex gekocht, maar er kon door iedereen worden geparkeerd. Dat is voortaan niet meer mogelijk.

Ondanks protesten van buurtbewoners, die vinden dat zij best op deze parkeerplaatsen mogen staan als ze vrij zijn, wordt toch gehoor gegeven aan het verzoek van Vereniging de Oude Vuurkring. De eigenaren van woningen tussen Vuurlaan, Oude Wereld en Zuiderkeerkring hebben indertijd hun woning inclusief parkeerplaats gekocht. Daarbij is bedongen dat de rijbaan openbaar toegankelijk moet blijven voor hulpdiensten.

De gemeenteraad zal op 21 februari besluiten dat zij akkoord gaat met het verzoek van de vereniging van eigenaren van de woningen en de parkeerplaatsen. In de omgeving zijn voldoende openbare parkeerplaatsen en het is gek als je geen zeggenschap hebt over je eigendom, vindt de raad.

Een aandachtspunt is wel dat moet worden vastgelegd dat de eigenaren mee moeten werken als er groot onderhoud aan de openbare voorzieningen op het parkeerterrein zijn. Verder denkt wethouder Gert-Jan Schotanus dat de gebiedsadviseurs de spanning in de buurt op kunnen lossen.
Reacties


Ook interessant