zegersloot afzetting corona stalen barriers_josh.jpeg

Parkeerplaatsen afgesloten tijdens Hemelvaartweekend als het te druk wordt


De kans bestaat dat het tijdens het Hemelvaartweekend op diverse plekken druk wordt, ook met het oog op het lekkere weer. Daarom heeft Veiligheidsregio Hollands Midden besloten dat diverse parkeerplaatsen in Alphen afgesloten mogen worden als de gemeente dit nodig vindt. 

Als het houden van anderhalve meter afstand tussen de aanwezige personen in het geding komt of niet wordt nageleefd in bepaalde gebieden, heeft de voorzitter van de veiligheidsregio de bevoegdheid om in te grijpen. “Op basis van de ervaringen in de afgelopen weekenden en de officiële feestdag, is het aannemelijk dat op stranden, natuurgebieden en in overige recreatiegebieden veel personen zich zullen verzamelen. Extreme drukte valt dan niet uit te sluiten”, zo meldt Veiligheidsregio Hollands Midden.

Daarom is besloten dat gemeentes in de regio de komst naar deze gebieden mogen ontmoedigen door het afsluiten van parkeerterreinen, aanlegplaatsen en overige gebieden in de regio. Onderstaande locaties kunnen daarom van dit weekend afgesloten worden als de gemeente dit nodig vindt. 

  • Parkeerplaats Zaans Rietveld, Alphen aan den Rijn
  • Parkeerterrein Mulderveld (bij de voetbalclub, Oranje Naussausingel), Alphen aan den Rijn
  • Burgemeester Bruinslotsingel (kinderboerderij), Alphen aan den Rijn
  • Alle parkeerplaatsen Zegerplas (Sportlaan, Bijlen en Verlengde Aarkade), Alphen aan den Rijn
  • Parkeerterrein VV BSC, Benthuizen
  • Parkeerplaats Bentwoud-noord, BenthuizenReacties


Ook interessant