Josh Julianabrug.v1.jpg

Peinemann betaalt 175.000 euro voor brugdrama


Een boete van 175.000, dat is wat het kraanbedrijf Peinemann moet betalen voor het brugdrama wat morgen precies vier jaar geleden is gebeurd. De twee hijskranen die omvielen bij de werkzaamheden zorgde voor enorme schade.  

Het bedrijf uit Rotterdam was verantwoordelijk voor het proces en de werkzaamheden rondom de brug. Bij het terughijsen van het brugdek ging het compleet mis. Volgens het OM heeft het bedrijf de Arbeidsomstandighedenwet overtreden, meldt Omroep West. Met het accepteren van de schikking voorkomt het bedrijf een rechtszaak voor de strafrechter. 

Bij het ongeluk raakte achttien woningen onbewoonbaar maar er raakte, wonderbaarlijk, niemand gewond. De onderzoeksraad publiceerde op 29 juni 2016 het onderzoek naar het ongeluk bij het inhijsen van de Koningin Julianabrug. In het onderzoek werd gesteld dat het omvallen van de kranen onvermijdelijk was.

Omroep West meldt dat Peinemann van het begin de verantwoordelijkheid nam en meewerkte aan alle onderzoeken. Om alle materiële schade zo snel mogelijk te herstellen, richtte het bedrijf 'Steunfonds Juliana' op en stopte daar ruim een miljoen euro in. Ook de mensen die hun huis niet meer in konden kregen een vergoeding van het bedrijf. Om herhaling te voorkomen heeft het bedrijf meteen structurele maatregelen genomen nadat zij intern onderzoek hebben gedaan. 
Reacties


Ook interessant