fietstunnelpbl.jpg

Politie controleert bij fietstunnel Prins Bernhardlaan


Vanochtend heeft de politie gecontroleerd op het fietspad bij de fietstunnel die parallel loopt aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Er zijn 2 fietsers bekeurd omdat zij tegen de richting in fietsten.  

Maandag 2 september zijn de scholen weer begonnen. Daarom gaat de politie de komende tijd extra toezicht houden bij de fietstunnel aan de Bernhardlaan. Fietsers die tegen de richting in rijden krijgen een bekeuring. “Ook het gebruik van de telefoon op de fiets kan een bekeuring verwachten,” laat de politie weten.

Fietsers die in de goede richting fietsen komen vanaf een helling hard naar beneden rijden. Zij worden geconfronteerd met een onoverzichtelijke bocht en fietsen daarna de fietstunnel in. Door de snelheid en onoverzichtelijkheid op dit punt is het verboden om tegen de richting in te fietsen, wat voornamelijk door scholieren wordt gedaan. De verkeersborden bij de fietstunnel geven aan dat er op deze plek niet tegen de richting in mag worden gefietst, maar veel fietsers hebben hier geen boodschap aan.

Vlak voor de zomervakantie bleek dat het fietspad bij de fietstunnel een gevaarlijk punt was. Toen ontstond er op dat punt een botsing tussen scholieren en twee fietsers. Bij het ongeval liepen de fietsers enkele kneuzingen en een botbreuk op. De scholieren waren weggefietst en hebben de fietsers na het ongeval niet geholpen.
Reacties


Ook interessant