irish travellers.jpg

Politie waarschuwt: pas op voor ‘Irish travellers’


Het komt de afgelopen tijd regelmatig voor dat Ierse klusjesmannen in Alphen aan de deur verschijnen met de vraag of jouw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, wat aantrekkelijk kan zijn. Dit is echter een oplichtingstruc.  

De politie legt uit wat Irish travellers zijn: “Travellers of Ierse klusjesmannen zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen aan jouw deur met de mededeling dat jouw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc. Er was in eerste instantie waarschijnlijk niets mis met jouw huis.”

Deze ‘klusjesmannen’ hebben vaak geen vaste woon- of verblijfplaats en gaan van de ene naar de andere camping. Vaak rijden zij in busjes met een Engels kenteken. “Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt dat het werk niet of zeer slecht gedaan is en moet de klant meer geld betalen dan is afgesproken”, zo meldt de politie. “Om hun geld te krijgen deinzen criminele travellers niet terug voor intimidatie en afpersing. Je kunt travellers herkennen aan de eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze vaak Engels met een Iers accent spreken.”

De politie adviseert om op geen enkele manier in zee te gaan met deze klusjesmannen. “Ons verzoek is dan ook om deze waarschuwing zoveel mogelijk door te geven aan ouders, grootouders, schoonouders en andere familie om niet in zee te gaan met deze klusjesmannen.”

Krijg je te maken met zo’n malafide klusjesman? Bel dan de politie via 0900-8844.
Reacties


Ook interessant