Recordhoeveelheid koffie voor de voedselbanken door actie Lionsclubs

Recordhoeveelheid koffie voor de voedselbanken door actie Lionsclubs


In de afgelopen decembermaand zamelden de Nederlandse Lionsclubs ruim 65 miljoen Douwe-Egberts waardepunten in. Deze werden door de koffiebrander verzilverd in pakken koffie voor de voedselbanken. Op dinsdag 11 februari werd het recordaantal van 134.000 pakken koffie aangeboden aan René Froger, ambassadeur van de voedselbank.

Froger, die zichtbaar onder de indruk was van de Lionsclubactie, zei in zijn dankwoord: “We denken altijd dat het zo gewoon is om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket."

Alweer voor het vijfde jaar deden ook de Lionsclubs uit Alphen en Rijnwoude mee aan deze actie. Met dank aan de bereidwillende winkeliers werden verzamelboxen op zo’n 20 inzamelpunten geplaatst. Daarin werden 470.000 koffiepunten gedoneerd, goed voor ongeveer 1.000 pakken koffie voor de Voedselbank Alphen en Omstreken.

"Ook de aan de D.E. actie gekoppelde inzameling van vreemd en oud geld was een succes. Vooral veel oud guldengeld werd gedoneerd", laat Karel Winter van Lions Club Rhijnhart weten. Voor deze actie kun je het hele jaar door terecht bij de inzamelzuilen in de AH Herenhof en Aarhof.
Reacties

Locatie


Ook interessant