Werkbezoek Rita Verdonk

Rita Verdonk bezoekt Gemeente Alphen aan den Rijn


Oud-politica Rita Verdonk bracht dinsdag 7 mei een werkbezoek aan wethouder Han de Jager. Ze liet zich door hem informeren over de transformatie van het sociaal domein in Alphen aan den Rijn.

Het effect daarvan is namelijk minder regels, administratie en bureaucratie voor inwoners en professionals. Verdonk is door het ministerie van VWS aangetrokken als speciaal adviseur om de regeldruk bij zorgaanbieders en professionals in de Wmo en de jeugdzorg aan te pakken.

Minder regeldruk

“De Alphense inrichting van het sociaal domein zorgt voor merkbaar minder regeldruk bij onze professionals. Geen indicaties, bureaucratische rompslomp en regels omdat onze zorgaanbieders een vast bedrag krijgen en samen met de inwoner kunnen doen wat nodig is. Dat geeft meer ruimte en flexibiliteit in hoe de zorg eruit ziet en het meeste effect heeft, ” aldus wethouder Han de Jager.

De administratieve lasten zijn voor veel medewerkers in de jeugdzorg en de Wmo een doorn in het oog. Met het programma Ontregel de Zorg wil het kabinet samen met gemeenten en zorgaanbieders daarom zorgen voor minder papier, zodat er meer tijd overblijft voor zorg en ondersteuning. Binnen één jaar moeten de administratieve lasten voor professionals en zorgaanbieders in de Wmo en de Jeugdzorg merkbaar verminderd zijn. Dat hebben minister Hugo de Jonge (VWS), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en acht koepels van zorgaanbieders en zorgprofessionals afgesproken.
Reacties


Ook interessant