Scalamun2.png

ScalaMUN op 8 maart in de raadzaal van het gemeentehuis


Op 8 en 9 maart organiseren de leerlingen en docenten van het Scala College  voor de zesde keer op rij het ScalaMUN. Het evenement staat in het teken van debatten tussen (internationale) leerlingen die afkomstig zijn van scholen die landen over de hele wereld vertegenwoordigen.

U bent welkom bij deze bijeenkomst. Inloop vanaf 10:00 uur met een officiële start door Leo Maat om 10:30 uur.

Leuk en leerzaam tegelijk

Deze editie heeft als thema 'Travel the world'. Tijdens de debatten van de vijf verschillende commissies staan allerlei actuele onderwerpen op de agenda. De Engelstalige debatten verlopen via de officiële regels van de Verenigde Naties. Onderlinge samenwerking is voor de deelnemers essentieel en voor de leerlingen zijn het daarmee twee zowel plezierige als leerzame dagen.

De sprekers

De openingsceremonie wordt voor de zesde keer op rij in de raadzaal van het gemeentehuis gehouden. Deze start met een welkomstwoord door wethouder Leo Maat. Daarna zijn er twee gastsprekers van de Stichting War Child. De daadwerkelijke debatten vinden plaats op het Scala College aan de Doctor A.D. Sacharovlaan 1 in Alphen aan den Rijn.

Leerlingen

Dit jaar doen er ongeveer 80 leerlingen uit Nederland en Duitsland mee aan de discussies van ScalaMUN. De leerlingen uit het buitenland verblijven bij leerlingen van het Scala College thuis in Alphen aan den Rijn en omgeving.

MUN

MUN staat voor Model United Nations: door het nabootsen van de Verenigde Naties maken de leerlingen kennis met de bekendheid en het functioneren ervan. Overal ter wereld worden MUN-conferenties georganiseerd.

Van harte welkom

Iedereen is van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn, zowel bij de openingsceremonie als bij de daadwerkelijke debatten kun je als toeschouwer aanschuiven.
Reacties


Ook interessant