scanauto_ronalddejong.jpeg

Scanauto voor betaald parkeren gepresenteerd


Op maandag 2 december is de scanauto van de gemeente gepresenteerd door wethouder Gert-Jan Schotanus, samen met enkele handhavers. De scanauto gaat rondrijden in het centrum van Alphen aan den Rijn en in de loop van 2020 ook in de blauwe zones.

De gemeente zet vanaf maandag 2 december een scanauto in om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben voor het parkeren. De auto wordt gebruikt door de gemeentelijke handhavers. De auto scant kentekens. Als er niet betaald is zal de handhaver een kaartje achter de ruitenwisser plaatsen waarop staat dat er is waargenomen dat er niet betaald is. Daarna volgt er een naheffingsaanslag.

Betaald parkeren
Betaald parkeren in Alphen aan den Rijn is nodig om de kosten voor overige betaalde projecten te dekken. Ook worden de kosten van nieuwe projecten gedekt met de opbrengst van het betaald parkeren. De gemeente heeft dus niet tot doel om winst te maken maar om overige kosten te kunnen dekken. De afgelopen jaren heeft de parkeerexploitatie verlies gedraaid. Om deze reden heeft de raad het college de opdracht gegeven om de parkeerexploitatie kostendekkend te maken. De scanauto is hier een onderdeel van. Niet alleen kan er op deze manier in een kortere tijd meer gecontroleerd worden, maar het maakt de handhaving op staat ook minder intensief.
Reacties


Ook interessant