sun-3588618_1920.jpg

Scholen passen tropenrooster toe


Komende week verwacht Nederland een hittegolf. Met temperaturen boven de 30 graden belooft het een warme week te worden. De Alphense scholen passen daarom hun roosters aan om het hun leerlingen iets makkelijker te maken.  

Het Ashram College past het 40-minuten rooster toe, laat directeur André Hol weten. De leerlingen van het Groene Hart kunnen hun aangepaste roosters online bekijken. Deze worden in ieder geval vanaf 24 juni toegepast. 'Wanneer de grootste hitte voorbij is, gaan we weer terug naar het reguliere rooster', schrijft de school op hun website.

Het Wellantcollege gaat met de andere scholen mee en past ook de roosters aan. 'Wij hebben de hele week een tropenrooster. Dat houdt in dat we om 08.00 uur starten met de lessen in plaats van 08.30 uur. De lessen duren 40 minuten zodat de leerlingen om 14.00 uur al uit zijn in plaats van 16.10 uur', laat de teamleider van het Wellantcollege weten. De school laat het tropenrooster expres de hele week duren zodat er duidelijkheid is voor de leerlingen en ouders. 'Vrijdag stond er al een studiedag gepland, het is voor iedereen het handigste om het tropenrooster de hele week aan te houden.'

Geen tropenrooster
Wat het Scala College van plan is, is nog niet bekend. 'Hier hebben wij nog geen duidelijkheid over', laat een woordvoerder weten van de school. Het MBO Rijnland werkt niet met tropenroosters en hebben dus geen aangepast rooster.
Reacties


Ook interessant