THUM_SPORTEN_IN_DE_OPENBARE_RUIMTE.jpg

Sporten in de openbare ruimte


Het is voor iedereen weer mogelijk om buiten te sporten. Voor sportclubs die normaal binnen sporten is het ook mogelijk buiten te gaan sporten in de openbare ruimte. In eerste instantie wordt gebruik gemaakt van de bestaande sportvoorzieningen. Een boksclub kan bijvoorbeeld tijdelijk trainen op het terrein van een voetbalvereniging. Als dit niet mogelijk is mag er in de openbare ruimte gesport worden.

De gemeente is blij met deze ontwikkeling en juichen de initiatieven toe. De komende tijd zullen we groepen sportende mensen buiten tegen gaan komen. Dit zal zo blijven tot de sportclubs weer in de gelegenheid zijn binnen te sporten.

Toestemming noodzakelijk

Als een club buiten sportlessen wil verzorgen moeten zij dit melden bij de gemeente. Alleen met toestemming van de gemeente mag er in de openbare ruimte gesport worden. De gemeente wil zorgvuldig met de ruimte omgaan en iedereen een plek kunnen bieden. Alleen op die manier kunnen we voorkomen dat het onverantwoord druk wordt.

Hoe zit het ook weer met de maatregelen?

Iedereen mag buiten sporten, bewegen en activiteiten volgen mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt. Wedstrijden, gezamenlijke kleedkamers en douches zijn verboden. Op de 1,5 meter-norm wordt toegezien en waar nodig gehandhaafd. 
Reacties


Ook interessant