oude gemeentehuis Boskoop

Start werkzaamheden voormalig gemeentehuis Boskoop


Op 26 september jl. heeft de gemeenteraad een aanvullend krediet beschikbaar gesteld voor de totale aanpak voor de herbestemming van het voormalige gemeentehuis in Boskoop.

De komende maanden wordt een intensief bouwproces doorlopen om het gebouw te restaureren. Er wordt groot onderhoud uitgevoerd en verbouwd voor de vestiging van de bibliotheek en andere mogelijke maatschappelijke organisaties en huurders/gebruikers.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Jurriëns B.V. uit Utrecht en zijn 1 oktober gestart. Aan de voorzijde van het gebouw wordt een werkterrein ingericht en rondom wordt het gebouw in de steigers gezet voor de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.
Volgens de planning zijn de werkzaamheden in de zomer 2020 gereed.

Coenecoop College

Het gebouw is sinds de fusie met Gemeente Alphen aan den Rijn niet meer in gebruik als gemeentehuis. De gemeenteraad heeft in 2017 besloten het gebouw te behouden voor de gemeenschap Boskoop, als ‘gemeenschapshuis’.
Het nieuwbouwdeel is inmiddels omgebouwd tot schoolgebouw voor het Coenecoop College. De school is sinds 1 januari 2019 in gebruik.
Reacties


Ook interessant