Duurzame huizen

Stelt u uw huis open? Duurzame Huizenroute op 3 en 10 november


De gemeente Alphen aan den Rijn doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen met duurzaam bouwen en wonen centraal staan. Duurzaamheid leeft in Alphen aan den Rijn. Steeds meer inwoners nemen maatregelen om hun woning te verduurzamen. Omdat ze dit belangrijk vinden voor zichzelf en volgende generaties, omdat het hen voordeel oplevert.

Maar veel huiseigenaren weten niet waar ze moeten beginnen en willen weten hoe maatregelen eruit zien en wat de ervaringen zijn van mensen die hun voorgingen. Een kijkje nemen in een duurzaam huis stimuleert bezoekers om een stap te zetten. Daarom doet Alphen aan den Rijn mee aan de Duurzame Huizenroute. Doet u ook mee?

Uw huis openstellen

Mogelijk heeft u in uw huis interessante maatregelen toegepast en vindt u het leuk om uw ervaring en kennis te delen. We nodigen u van harte uit om uw huis aan te melden via www.duurzamehuizenroute.nl en anderen op weg te helpen in hun zoektocht naar het energiezuiniger maken van hun huis. We vragen u ook uw deelname te melden bij Marc Koene via mail mkoene@alphenaandenrijn.nl of telefonisch via 06 – 82 47 81 47. De gemeente kan u dan ondersteunen met extra informatiemateriaal en kan uw vragen beantwoorden.

3en10nov

De Duurzame Huizenroute is op zaterdag 3 en 10 november 2018. U kunt kiezen of u één of beide dagen open huis heeft en of u de hele dag of alleen een dagdeel gasten wilt ontvangen.

Uw verhaal kan iemand goed op weg helpen. Elke ervaring is welkom; of het nu gaat om HR++-glas, vloer- of spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp of andere duurzame oplossingen. Voor wie aan de slag wil gaan met duurzaamheid is uw ervaring waardevol.

Hulp nodig bij het aanmelden van uw huis?

Voor hulp bij het maken van een account en een profiel van uw woning op de website kunt u rechtstreeks contact opnemen met de organisatie van de Nationale Duurzame Huizen Route via e-mail a.sietsma@duurzamehuizenroute.nl of telefonisch via 0525-701193.

Ter inspiratie

U kunt meer informatie over voorbeeldwoningen en  op www.duurzamehuizenroute.nl.

U kunt natuurlijk ook de deelnemende huizen binnen en buiten onze gemeente bezoeken omdat u zelf aan de slag wilt met het energiezuinig maken van uw huis. Een afspraak maakt u via www.duurzamehuizenroute.nl/alphenaandenrijn.
Reacties


Ook interessant