Stem op Jessie Bos voor mbo-ambassadeur 2017!

Stem op Jessie Bos voor mbo-ambassadeur 2017!


Ieder jaar wordt tijdens de Dag van het mbo de mbo-ambassadeur van Nederland verkozen. Wethouder Ed de Leest ontving Alphense kandidate Jessie Bos op het gemeentehuis, waar ze vertelde over haar ambities.

Jessie (19) volgt de opleiding tot onderwijsassistente aan het mbo Rijnland en is daarnaast schrijfster en uitgever van haar eigen kinder- en peuterboeken. Jessie strijdt voor mbo-onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is. Met name zet ze zich in voor studenten met een beperking, dyslexie, dyscalculie of een taalachterstand.

Zo’n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Goed mbo-onderwijs is dus heel belangrijk. Wethouder De Leest: “Als wethouder Beroepsonderwijs zet ik me in voor mbo-onderwijs dat goed aansluit bij het vmbo en de arbeidsmarkt. Daarnaast vind ik het natuurlijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van mbo-onderwijs gebruik kunnen maken, omdat dit leidt tot goede kansen op de arbeidsmarkt. Ik ondersteun Jessies boodschap dus van harte. Mijn stem heeft ze al!”

Helpt u Jessie ook aan een finaleplaats op 23 november? Breng hier uw stem uit. Stemmen kan nog tot 8 november 2017.
Reacties


Ook interessant