kinderboerderij zegersloot 2.jpg

Stichting Alphense Kinderboerderijen bij selectie lokale initiatieven ING


Elk jaar steunt de ING lokale initiatieven die mensen in de buurt met elkaar verbindt. Hoe meer stemmen je weet te werven uit de buurt, hoe hoger het bedrag dat je gedoneerd krijgt. Stichting Alphense Kinderboerderijen is het gelukt om door de selectie te komen.

“Je kan als stichting inschrijven voor de lokale initiatieven. Als je aanvraag door de selectie heen komt, dan zit je in de race voor een donatie van € 1.000 tot € 5.000. Hoe meer stemmen je weet te werven uit de buurt, hoe hoger het bedrag dat je gedoneerd krijgt. De Stichting Alphense Kinderboerderijen is het gelukt om door de selectie te komen en nu hopen we natuurlijk op heel veel stemmen uit de buurt”, vertelt Femmie Smit, secretaris van Stichting Alphense Kinderboerderijen.

Afhankelijk van giften en donaties

“Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van giften en donaties om de kinderboerderijen open te houden én om de kinderboerderijen aantrekkelijk in te richten. Wie wel eens op de kinderboerderij op Zegersloot komt, en de 'educatie-ruimte' inloopt, zal zich vast ook afvragen wanneer uit welk jaar dat hok dateert”, lacht Smit. “Vanaf de bouw in 1985, inmiddels dus al 35 jaar geleden, hebben we dit niet meer kunnen vernieuwen.”

De inkomsten gaan vooralsnog op aan de verzorging en huisvesting van de dieren. “Heel belangrijk natuurlijk, maar een kinderboerderij is tegenwoordig meer dan een plek waar je met dieren in aanraking kan komen. Het is ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten en van elkaar meer leren over dieren, waar ons voedsel vandaan komt en het belang van de natuur om gezond te kunnen eten en leven. Om daarin te kunnen voorzien, zou het mooi zijn als je daar ook een goed ingerichte ruimte voor hebt. Dat hopen wij, onder andere met het bedrag van de ING, te realiseren.”

Investeren

Het bedrag van de ING zou Stichting Alphense Kinderboerderijen dan ook graag investeren in het vernieuwen van de educatie-ruimte. “Onze wens is om daar een mooi keuken- en knutselblok te maken, zodat het een aantrekkelijke ruimte wordt om meer activiteiten te (laten) organiseren. Leuk voor de bezoekers, maar ook comfortabeler voor onze vrijwilligers, die deze ruimte als kantine gebruiken. Daarvan hebben we er nu zo'n 100, plus een aantal zorg-cliënten die met hun begeleiders werken op de boerderijen. Ook hebben we een flink aantal (maatschappelijke) stagiaires.”

Het bedrag wat Stichting Alphense Kinderboerderijen gedoneerd krijgt is waarschijnlijk niet voldoende om al hun wensen uitgevoerd te krijgen. Dus mocht je dit lezen en denken dat je behalve je stem ook op andere wijze wil bijdragen, neem dan contact met ons op! “Een donatie, helpen als klusser of contacten in de keukenwereld kan ons helpen met het realiseren van dit project. Dus wil je op een andere wijze bijdragen, neem dan contact met ons op!”

Stemmen kan hier: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-alphense-kinderboerderijen. Bellen of appen met een van de beheerders kan via 06-12082336 of via info@kinderboerderijalphen.nl.
Reacties


Ook interessant