Strijp-S wint NEPROM-prijs, Thorbeckeplein wel goed voorbeeld

Strijp-S wint NEPROM-prijs, Thorbeckeplein wel goed voorbeeld


Strijp-S in Eindhoven heeft de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling gewonnen. Dat werd gister bekend gemaakt op de Dag van de Ontwikkeling in Den Bosch. Stadshart Lage Zijde, het gebied rondom het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn, was ook in de race om te winnen maar greep mis.

Het was de achtste keer dat de prijs werd uitgereikt. Deze prestigieuze prijs gaat naar een bijzondere locatieontwikkeling met een samenwerking tussen overheid en marktpartijen. Stadshart Lage Zijde was genomineerd om de mooie plek aan de Oude Rijn en Kromme Aar en de combinatie van een intiem ruim plein voor terrassen en de markt. De Lage Zijde is een bruisende omgeving geworden met woningen, sociale huurappartementen, royale herenhuizen, winkels, horeca en andere bedrijven.

Strijs-S is een creatief gebied aan de rand van het Eindhovense centrum. Het hele gebied is 27 hectare groot en was voorheen werkterrein van Philips. Het gebied is de afgelopen jaren herontwikkeld en biedt nu ruimte aan winkels, bedrijven, horeca en woningen. Hier bieden zij betaalbare werk- en woonruimte aan waardoor het een aantrekkelijk gedeelte is voor creatief talent. 

Ook de andere projecten waren goede voorbeelden zegt de organisatie. O.a. de Gasthuyspoort in Breda, Nieuw Crooswijk in Rotterdam en Leidsche Rijn Centrum in Utrecht waren genomineerd voor de prijs. In totaal waren er 24 genomineerden voor de NEPROM-prijs
Reacties


Ook interessant