logo Duurzaam Alphen

Subsidies energiebesparende maatregelen in recordtempo aangevraagd


De gemeentelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen in huis is een groot succes gebleken.

Zo’n 400 huishoudens hebben gebruik gemaakt van de subsidieregeling energiebesparing bestaande bouw. De gemeente stelde een half jaar geleden 500.000 euro beschikbaar om inwoners met een financiële bijdrage tegemoet te komen om energiebesparende maatregelen in hun huis te treffen. Deze subsidie is bijvoorbeeld bedoeld als bijdrage bij het aanschaffen van rendementsglas of voor vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. De bodem van de subsidiepot komt nu rap in zicht, waardoor het binnenkort niet meer mogelijk is de subsidie bij de gemeente aan te vragen.

“De subsidieregeling is een succesvol onderdeel gebleken in onze aanpak om woningen in Alphen aan den Rijn energiezuiniger te maken. De financiële stimulans heeft op een positieve manier bijgedragen aan de bewustwording van inwoners over duurzaamheid”, aldus Leo Maat, wethouder Duurzaamheid.

Rijkssubsidie

Per 2 september is de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis van start gegaan. Zodra de gemeentelijke regeling ophoudt te bestaan, kunnen inwoners hier gebruik van maken. De rijkssubsidie komt grotendeels overeen met de gemeentelijke regeling. Een belangrijk verschil is dat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis alleen verstrekt wordt aan aanvragers die twee of meer energiebesparende maatregelen nemen.

Meer informatie over de rijkssubsidie Energiebesparing Eigen Huis
Reacties


Ook interessant