zwemband

Tips voor zomer afval


Het is zomer in Nederland. Dat betekent veel buiten zijn, een gezellige barbecue hier en daar of misschien wel een duik in het water. Maar wat doe je met al dat zomerse afval? Hier een paar tips!

Opblaasbare spullen

Opblaasbare spullen, zoals een kapotte zwemband, luchtbed of strandbal, behoren bij het restafval. Gaat het om grotere spullen? Dan kun je terecht bij het afvalbrengstation.

Zonnebrand

Heb je restanten zonnebrand of aftersun? Doe dit dan niet door de gootsteen, dit kan schade veroorzaken aan de riolering en waterzuivering. De verpakking, met inhoud, mag dus gewoon bij het restafval.

Oude tuinmeubels

Heb je nieuwe tuinmeubels aangeschaft? Breng de oude dan naar de kringloopwinkel, mits in goede staat. Anders kun je voor oude meubels terecht bij het afvalstation.

Dagje strand

Ga je naar het strand? Gooi altijd je afval in een prullenbak. Is deze vol of te ver? Neem het afval dan mee naar huis en gooi het daar weg.

Barbecue

Een barbecue op de planning staan? Scheid dan altijd je afval. Plastic bordjes, bestek en verpakkngen van vlees bij het plastic afval, resten van vlees, vis, groente en fruit bij het gft. Houtskool hoort bij het restafval.
Reacties


Ook interessant