flitspalen n11.jpeg

Trajectcontrole N11 uitgesteld


De trajectcontrole op de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk is uitgesteld. De trajectcontrole zal pas op zijn vroegst in april 2020 in werking treden.  

Eerder meldde het Openbaar Ministerie (OM) dat de trajectcontrole eind 2019 zou worden doorgevoerd, maar dit plan is nu uitgesteld. “De leverancier heeft problemen met de software. Het gaat om een volledig nieuw systeem en er zijn nu problemen met het ontwikkelen hiervan. Daarom duurt het langer dan we hadden gehoopt”, vertelt Marloes van Kessel, woordvoerster van het Parket Centrale Verwerking van het OM.

Het OM kan nog niet met zekerheid zeggen wanneer de trajectcontrole op de N11 exact in zal gaan. “De voorlopige planning is dat we in het voorjaar van 2020 één voor één starten met het invoeren van de trajectcontrole. Dit gebeurt op verschillende N-wegen in Nederland. We kunnen daarom niet met zekerheid zeggen wanneer dit op de N11 zal worden doorgevoerd.”

Trajectcontrole
Gemeenten hebben zelf locaties mogen doorgeven aan het OM. “Samen met de politie hebben wij een analyse gemaakt van de locaties waar de meeste ongelukken gebeuren. Hieruit bleek dat dit voornamelijk op N-wegen plaatsvindt”, vertelt Van Kessel. “Wegbeheerders, de politie en het OM hebben hierbij gekeken naar diverse factoren, waaronder het ongevalspercentage, het aantal snelheidsovertredingen en de risicofactoren. Hieruit is gebleken dat de N11 ook een van de N-wegen is waar veel verkeersslachtoffers vallen.”
Reacties


Ook interessant