Kreekrugpad in Alphen aan den Rijn

Uitkomsten bijeenkomst natuurlijk sporten bij Kreekrugpad


Langs het Kreekrugpad (fietspad aan binnenzijde wal langs de N11 ter hoogte van Burggooi in Alphen aan den Rijn) bestaan plannen voor natuurlijk sporten.

Initiatiefnemers hebben plannen ingediend voor een mountainbikeparcours, een klimrots en een speelse trap met sportmogelijkheden. Samen met de initiatiefnemers en vertegenwoordigers van Avanti heeft Gemeente Alphen aan den Rijn de plannen hiervoor gepresenteerd. Tijdens de inloopbijeenkomst was er gelegenheid om vragen te stellen en suggesties te geven.

Uitkomsten

Inwoners die op de inloopbijeenkomst aanwezig waren zien de plannen als waardevolle aanvulling op het gebied. Toch zijn er ook inwoners die zich zorgen maken over mogelijke geluidsoverlast, parkeeroverlast en de aantrekkende werking op overlast gevende jeugd. Of de zettingsgevoeligheid en het aangezicht van de wal als deze intensief wordt gebruikt. Hondenbezitters maar ook niet-hondenbezitters vragen aandacht voor het gemengd gebruik van het gebied zoals door wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers, hondenbezitters en sporters.

Hoe nu verder?

Gemeente gaat de ingediende plannen nu verder uitwerken. Bij de uitwerking wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de zorgen en aandachtspunten die zijn binnengekomen tijdens de inloopbijeenkomst en die na afloop zijn binnengekomen bij de gemeente. Heeft u vragen? Neem dan contact op de met de gemeente via 14 0172 of kreekrugpad@alphenaandenrijn.nl
Reacties


Ook interessant