woonforte_alphens.v1.jpg

Uitspraak rechtbank: gevaarlijke geisers moeten worden vervangen


Bijna drie jaar geleden overleed een Alphens stel door koolmonoxidevergiftiging. Naar aanleiding hiervan heeft Woonforte een rechtszaak aangespannen om alle gevaarlijke geisers te laten vervangen. De rechtbank heeft ingestemd dat alle geisers vervangen moeten worden.

Het incident in een flatwoning aan de Prinses Marijkestraat vormde de aanleiding voor de rechtszaak. Door de uitspraak van de rechtbank zullen binnenkort alle gevaarlijke geisers worden weggehaald en vervangen. Het gaat in totaal om 300 adressen. Omdat Woonforte merkte dat niet alle huurders mee wilde werken aan het vervangen van de geisers, stapte de corporatie naar de rechter. Voor Woonforte staat de veiligheid voorop, daarom wilden ze graag dat de toestellen worden verwijderd. Daarom is de corporatie blij met de uitspraak.

Als aardgas niet volledig verbrand kan een toestel of afvoer vervuild of verstopt raken, waardoor er bij de gevaarlijke geisers koolmonoxide vrij kan komen. Bij het vrijkomen van koolmonoxide kan iemand bewusteloos raken. In sommige gevallen kan het leiden tot levensbedreigende situaties. Het zoeken naar oplossingen is erg tijdrovend. Momenteel zijn er nog zo’n tien gevallen waar nog geen oplossing voor is gevonden. Anderen laten de geiser vervangen of stappen bijvoorbeeld over op elektrisch.
Reacties


Ook interessant