uitzicht vanaf nieuwbouw bibliotheek parkeergarage fietsenstalling.jpg

Uitzicht vanaf nieuwbouw parkeergarage Alphense centrum


Er wordt volop gewerkt in het Alphense centrum. De bouw van het Aarkadekwartier ligt op schema en ook de bouw van de bibliotheek vordert. De gemeente deelt nu een foto van het uitzicht op het dak van de parkeergarage en de fietsenstalling.

De bouw van de nieuwe bibliotheek is in september 2018 gestart. Op maandag 28 oktober werd het hoogste punt van de parkeergarage op de bibliotheek bereikt. Het uitzicht vanaf de zesde verdieping van de parkeergarage is te zien op de foto, die de gemeente heeft gedeeld.

De nieuwbouw komt in de plaats van het huidige noodgebouw op het Aarplein. Het nieuwe gebouw krijgt op de begane grond naast de entree van de bibliotheek aan de Aarkade een fietsenstalling (300 plaatsen) en een aantal faciliteiten, zoals openbare toiletten. Op de eerste verdieping van het gebouw komt de bibliotheek, waar tevens het archief wordt ondergebracht. De VVV krijgt ook een plek in het nieuwe gebouw. De overige verdiepingen zijn gereserveerd voor een parkeergarage (330 plaatsen).

Naar verwachting wordt het gebouw halverwege 2020 in gebruik genomen.
Reacties


Ook interessant