Vanaf 9 juni Wall of Honour in Alphens gemeentehuis

Vanaf 9 juni Wall of Honour in Alphens gemeentehuis


In de komende periode worden er in Alphen aan den Rijn veel activiteiten rondom de inzet van veteranen voor vrede, vrijheid en veiligheid. Onder deze activiteiten vallen de Wall of Honour en de uitreiking van Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede.

Van 9 tot en met 24 juni staat in de publieksruimte van het gemeentehuis de Wall of Honour opgesteld. De Wall wordt op 10 juni officieel door burgemeester Liesbeth Spies geopend. Elke dag staat er een veteraan bij de Wall.

Iedereen kan een anjer op de Wall prikken en er een boodschap voor de veteranen of voor een specifieke persoon bij zetten.Op 25 juni komt ‘onze Wall’ op de landelijke Veteranendag in Den Haag te staan.

Draaginsigne Nobelprijs voor de Vrede
In 1988 is aan de dertien VN-vredesmachten die in de periode van 1948 tot 1988 een vredesoperatie uitvoerden, de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Op verzoek zal burgemeester Spies op 10 juni het Draaginsigne uitreiken aan enkele veteranen uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Volgens de organisatie belooft het een bijzondere uitreiking te worden.
Reacties

Locatie


Ook interessant